יהונתן

רישוי על גדר מתקפלת על גלגלים

שלום רב. 1.האם גדר בגובה 1.5 מטר על מתקפלת על גלגלים טעונה רישוי? 2.האם יציקת בטון בגובה 10 ס"מ למניעת בוץ ולכלוך הכביש מדרכות וכניסה לחנויות העיר טעון רישוי?

עו"ד ציון יהודאי

שלום רב. חוק התכנון והבניה מגדיר " בנין" - כ"כל מבנה , בין שהוא בנוי אבן ובין שהוא בנוי בטון, טיט, ברזל, עץ או כל חומר אחר לרבות- (1) .... 2) קיר , סוללת עפר, גדר וכיוצא באלה הגודרים או תוחמים, או מיועדים לגדור, או לתחום, שטח קרקע או חלל;" מכאן שגדר טעונה רישוי . באשר להיות הגדר על גלגלים , הרי שלפי המבחן הפונקיונאלי, היינו השימוש שנעשה בפועל באותה גדר כ"אמצעי לגידור או חציצה" - גם אז נדרש היתר . באשר ליציקת משטח בטון בגובה 10 ס"מ ואין זה משנה מה מטרת אותו משטח - בהתאם להוראות סעיף 145 לחוק התו"ב וכן תקנות התכנון והבניה (עבודה ושימוש הטעונים היתר) , הרי שנדרש היתר ל"כל חציבה, חפירה, כרייה או מילוי המשנים את פני הקרקע, יציבותה או בטיחותה" - מכאן שיציקת משטח בטון דורשת היתר. מעבר לאמור לעיל, מומלץ, לברר את הסוגיות מול הוועדה המקומית באיזור מגוריך. יתכן ומדיניות הוועדה אינה קפדנית בעניינים אלו. בברכה ציון יהודאי, עו"ד