אן

רישוי עסק לאתר למכירת בגדים באינטרנט

שלום, האם נדרשים אישורים כלשהם לאתר למכירת בגדים (כולל שמלות כלה), נעליים ואקססוריז? לציין שבחלק מהבגדים מדובר בייבוא מחו"ל. אודה לפירוט האישורים הנדרשים וכיצד ניתן להשיגם. אודה לתשובתכם.

עו"ד ציון יהודאי

אן שלום. לשאלתך שני היבטים: אתר אינטרנט -לחוק רישוי עסקים 6 מטרות עיקריות שהן בעיקר הבטחת שלומו ובריאותו של ציבור המשתמשים במקום העסק. ככל שבאתר האינטרנט הנ"ל תתקיים "פעילות" וירטואלית בלבד- הרי שלא מתקיימות אותן סיבות לדרישה להמציא רישיון עסק. היבט שני: עפ"י צו רישוי עסקים, 2013 -חנות למכירת בגדים, כשלעצמה, אינה נדרשת לרישיון עסק. עם זאת, ככל שתצטרכי לאחסן את אותם פריטים הנמכרים באתר (בגדים, נעליים ואקססוריז), ולפחות אלו המיובאים מחו"ל , ואם שטח המחסן יעלה על 50 מ"ר - או אז תעלה הדרישה לרישיון עסק עבור המחסן הנ"ל , שיהיה עליו להיות בנוי עפ"י היתר בניה כדין. לצורך הסדרת רישיון עסק לאותו מחסן, ככל שיהיה כזה, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים במקום מגורייך. מעבר לכך, יש כמובן את ההיבטים של פתיחת תיק במע"מ (עוסק פטור או עוסק מורשה), מס הכנסה וביטוח לאומי- ככל שלא פתחת עדיין . כן יש לברר אם נדרש רישיון יבוא. בהצלחה

ציון יהודאי, עו"ד

שלום רב. משאלתך, לא ברור אם הכוונה לאתר פיזי או לאתר ברשת האינטרנט.

אן

אתר אינטרנט.