ניסים

רשיון עסק לקוסמטיקאית שעובדת בחנות

ערב טוב אני הנדסאי אדריכלות ופנתה אלי קוסמטיקאית שמעונינת להוציא רישיון עסק לחנות לעסק שלה חנות בגודל 50 מר , עובדות שם שתי קוסמטיקאיות על מה צריך לתת דגש מבחינת תקנות תבאורה וכמה צריך להיות שכר טרחה לכזו עבודה?

עו"ד ציון יהודאי

שלום. כפי הידוע, עיסוק בקוסמטיקה דורש רשיון עסק. הדרישה העיקרית, ולעיתים היחידה, היא לאישור ממשרד הבריאות תוך עמידה בדרישות המפורטות בתקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לעסקים לא רפואיים לטיפול בגוף אדם), התשנ"ג-1992. עם זאת, הייתי מציע לפנות לרשות המקומית שבתחומה מצוי מכון הקוסמטיקה הנ"ל ולברר איתם באם נדרשים תנאים נוספים. בנוסף,מאחר וציינת שבמקום מופעלת "חנות", יש לברר ברשות המקומית, מבחינת היתר הבניה שניתן, האם ניתן להפעיל במקום מכון קוסמטיקה. בהצלחה