דור

רישיון עסק להכשרת חדר בבית למטרת אימוני כושר אישיים

למנהל הפורום שלום, ברצוני להכשיר בביתי חדר למטרת אימון כושר פרטי הכולל הליכון ומכשיר מולטי טריינר (הכל באחד) ומספר אביזרי כושר נלווים (גומיות כדורים וכו'). האם אני נדרש לרישוי עסקים? מדובר בשיעורים פרטיים בלבד 1X1.

עו"ד ציון יהודאי

שלום. עפ"י חוק רישוי עסקים וכן עפ"י חוק מכוני כושר (רישוי ופיקוח ) תשנ -ד" 1994, על מכון כושר לקבל רשיון עסק. עם זאת, יש לברר אם פתיחת מכון כושר פרטי בביתך, שזהו שימוש עסקי לכל דבר ועניין, מהווה שימוש המותר בביתך. לעניות דעתי, הדבר מהווה "שימוש חורג", באשר ספק אם היתר הבניה שניתן לביתך, כולל גם את השימוש הנ"ל. יוער ויצוין כי רישיון עסק ניתן רק לעסק אשר עומד בחוקי התכנון והבניה. מוצע שלפני שתיכנס להוצאות הקמת המכון , כדאי לברר לעומק במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית במקום מגוריך. בהצלחה