רני

האם העירייה יכולה לחייב אותי לסגור את דלת היציאה המקורית לחצר ?

שלום. אני מתגורר בתל אביב בבית משותף בן 3 קומות כשאני בקומת הקרקע ודירתי היא היחידה עם דלת יציאה מקורית לחצר המשותפת המשמשת רק אותי . הבעלים של הדירה בקומה העליונה רוצה להוסיף קומות ומעלית והמיקום של המעלית לפי התכניות הוא בדיוק היכן שדלת היציאה מהחצר נמצאת ובצמוד לחדר השינה שלי .לאחר שרוב השכנים ואני הגשנו התנגדויות ביקר פקח במקום וצילם את הבית מסביב אך לא את המקום החשוב ביותר שהוא הצד של דלת היציאה לחצר . שלחתי תמונות לעירייה ומשום מה הם לא מקבלים אותן . כמו כן העירייה שלחו לי פרטים לא נכונים להתנגדות שהיו שייכים לבית אחר בכלל ובעקבות כך גם התנגדות זו לא הופיע אצלם . לאחרונה נקבע לנו תור להתנגדות ומשום מה העיריה החליטה להיפגש ללא הדיירים ואז קיבלו את התכנית של הבניה כולל המעלית בהסתייגויות . האם עיריית תל אביב יכולה לחייב אותי לסגור דלת מקורית שקיימת 90 שנה ? תודה רבה .

עו"ד ציון יהודאי

שלום רב. כעולה מהתיאור שתיארת, הרי שהתנהלות הוועדה המקומית("העירייה") אינה כשורה. גם אם ניתן היתר בתנאים וגם אם ניתן תוך הסתייגויות וזאת תוך התעלמות מההתנגדויות שהגשתם, ניתן לפעול בדרך של הגשת ערר לוועדת ערר . עם זאת, נראה לי שהתשובה לשאלתך לא מצויה ב"עירייה", אלא אצל המפקח על בתים משותפים! סעיף 59ו לחוק המקרקעין קובע : (א) בעלי דירות שבבעלותם שני שלישים מהדירות בבית המשותף, רשאים להחליט באסיפה הכללית על התקנת מעלית ברכוש המשותף, אם נתקיימו תנאים אלה: (1) ניתן לקבל היתר בניה להתקנת המעלית לפי חוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965;(2) ניתן להתקין את המעלית באופן שלא יהיה בו כדי לגרום פגיעה מהותית בדירות האחרות או בחלקן, ברכוש המשותף או בחזות הבית.יוצא שאם נגרמת פגיעה מהותית לדירתך, עליך לפנות אל ועד הבית שהגיש את הבקשה להיתר, ובהיעדר שת"פ ממנו, לפנות בתלונה למפקח על המקרקעין. בהצלחה

רני

תודה רבה .