חיים

הקמת עסק בבית משותף.

האם עסק כגון משרד חקירות בהתהוות (עסק שעבר לדירה בבלוק מגורים קיים)חייב באישור של בעל העסק מבעלי יתר הדירות בבניין שמאוגד על ידי תרבות הדיור? לכאורה נראה שמדובר באדם שלא ביקש רשות מתושבי הבלוק וקבע עובדה זאת לפני פתיחת משרדו,לטענת תושבי המקום הוא ביצע גם עבודות בנייה במבנה,למשל הוסיף עוד דלת כניסה חוץ מהדלת הקיימת כל זאת ללא בקשה מהשכנים. האם לחוקר פרטי מותר שיהיו רישמיים פלילים ,אם כן מאיזה סוג? או ליתר דיוק איזה עבירות אסור שיהיו לו? אני מחפש את סעיפי חוק הענשין המתאימים לכך ,אשמח אם תאמר לי מהם. האם יתכן שזה מהווה מיטרד,יש חשש לתושבי הבלוק, עקב סוג עיסוקו-במציאות של נסיון מגע מצד גורמים עבריינים מולו וחשש לחיי אדם המצויים בבנין שבו הוא מקים את משרדו.אנא אבקש תשובה מלאה בעניין להמשך החלטה.

עו"ד ציון יהודאי

חיים שלום. בפנייתך יש מס' שאלות שאינן מעניינו של מדור זה. אם יעוד הדירה אליה עבר משרד החקירות הינו מגורים, ובדירה נעשה שימוש שאינו תואם את ההיתר- הרי שזה שימוש חורג אשר יש לקבל לגביו אישור של הועדה המקומית, תוך מתן הזדמנות לשכנים להתנגד. אם הדייר הנ"ל פתח דלת נוספת, הרי שיש בכך כדי לפגוע בבניין (בהנחה שזה אינו "שימוש פנימי", בתוך הדירה עצמה), וגם לכך יש לקבל היתר. בנוסף, פגיעה ברכוש של כל הדיירים או פגיעה באיכות חייהם של שאר הדיירים, לרבות מטרד שפעילות של דייר אחד גורמת לאחרים, היא עניין לפנות אליו בתביעה למפקח על בתים משותפים. מאחר ואתם משוייכים לאגודה לתרבות הדיור, אני ממליץ לך לפנות אליהם להמשך הבירור. בהצלחה