שי

פתיחת אולם אירועים ללא מטבח

שלום רב, אני לא מוצא את המקום בו אוכל לדעת מה עלי לעשות על מנת לפתוח אולם אירועים ללא מטבח. האוכל יהיה מחברת קייטרינג חיצונית ורק יוגש בתוך המקום אך במקום עצמו לא יהיו בישולים. אני לא מוצא את המקום בו אוכל לבדוק מה הם התקנות אותם אני צריך לבצע? מבדיקה מעמיקה ברשת מצאתי רק את ההיתר בו צריך אולם אירועים, אך איניני יודע אך לקורא לעסק שלי או אך לתייג אותו? הרי במקום שלי אין מטבח ולא מתבשל אוכל ולכן ככול הניראה אני לא חייב בכל התקנות. אך אני קורא למקום שלי בכלל? האם זה נקרא אולם אירועים? או שזה אולם כנסים? או שזה סתם אולם להשכרה? * בעיריה אין תשובה ואיניני יודע לאן לפנות

עו"ד ציון יהודאי

שי שלום. לא ברורה תהייתך! בהתאם לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי), התשע"ג-2013, פריט 7.9 לו דן באולם או גן לשמחות או לאירועים . ההגדרה כאן פחות חשובה מהמהות. בהתאם לצו הנ"ל יש להמציא אישור משטרה ומשרד הבריאות, ע"מ לקבל רישיון עסק. יתכן וצריך מעבר לכך, אך רק רשות הרישוי המקומית יכולה להבהיר את העניין. אני מציע לפנות למשרד הבריאות שבמקום מגוריך , לתאר את מהות העסק ולבקש הנחיות. כן עליך לגשת לתחנת המשטרה ולבקש מהם הנחיות כיצד עליך לעמוד בדרישותיהם. בנוסף, על אף שאינך מכין אוכל באולם האירועים הנ"ל אלא רוכש אצל ספק חיצוני, אבל מאחר והינך מגיש את האוכל- יתכן ותיחשב גם כ"בית אוכל" ואז חלות עליך תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל), התשמ"ג-1983. הדרישות מבית אוכל זהות לאלו של אולם אירועים. יוצא שכך או כך, עליך לפנות למשרד הבריאות ולמשטרה. בהצלחה.