אנונימי

בניה ללא היתר והשכרה לבעל עסק

ברשותי חנות , לאחרונה דייר עזב עסק שלא היה בו צורך לרישיון , במהלך השנים בניתי מתחת לחדר המדרגות חדר שירותים שישמש את בעל העסק לצרכיו בביקורת עירייה ראו את השירותים והוציאו להם חיוב ארנונה בלבד , מעולם לא התבקשתי להרוס את השירותים והם היו שם כל הזמן ללא בעיה . לדייר החדש שנכנס השכרתי את החנות יחד עם השירותים בנוסף נתתי לו שרטוט של הנכס על פי צו הארנונה שמציין את את השירותים כחלק מהחנות . הדייר חתם על החוזה בדק ומצא שהנכס עונה על צרכיו , חתם על חוזה שבו סעיף שעליו לבדוק את הנכס ושזה מתאים לצרכיו ואי קבלת רישיון עסק לא יהיה סיבה לביטול החוזה כך שהאחריות עלין לפני שהוא עושה משהו בלי לבדוק . הדייר תובע אותי עכשיו על סך של 700000 שח נזקים שנגרמו לו עקב כך שעיריית תל אביב אינה מוכנה לתת רישיון עסק מכיוון ששטח השירותים אינו על פי ההיתר ועל כן אינו נחשב בשטח של החנות עקב כך הדייר לא יכול להפעיל את העסק בשטח החנות ללא השירותים . הטענה שלו זה שלא אמרתי לו שבניתי את השירותים ללא היתר בחדר המדרגות ואף שהוא בדק בעיריית תל אביב הוא לא מצא עדות לכך שיש בעיה עם זה בנוסף לשרטוט שניתן לו עם השירותים המצורפים ץ הוא קיבל צו סגירה לעסק והתביעה שלו זה על כל הנזקים שנעשו לו יחד עם כל ההוצאות עד יום לפני החתימה על החוזה . עורך הדין שלי נשמע נלהב על כך שאין לדייר על מה להתבסס ושהחתימה על החוזה נעשתה לאחר שבדק בעירייה ומצא שהנכס עונה על דרישות העירייה ודרישות הדייר ואף על פי שהשירותים נבנו ללא היתר ואף על פי שלא אמרתי להם על כך כלום ואף על פי נתתי להם שרטוט של החנות יחד עם השירותים לטענת עורך הדין שלי החתימה שלהם על הסעיף שאומר שאי קבלת רישיון עסק אינו עילה לביטול גוברת על כך . אני מודאג מאד ומבקש לקבל את עצתך בנושא . אני מודה שבניתי את השירותים ללא היתר ושאכן הם מופיעים בשרטוט אך לא האמנתי שעכשיו הם יתבעו אותי על זה , לצערי מכיוון שזה נבנה מתחת לחדר מדרגות לא ניתן להוציא להם אישור מעולם לא ניתן לי התראה לגביהם על ידי אף גורם , רק עיריית תל אביב הוסיפה את זה לארנונה של החנות וכך החנות הפכה להיות מעל 40 מטר ללא השירותים החנות 37 מטר , על פי עיריית תל אביב לא ניתן לקבל רישיון עסק למזון בפחות מ40 מטר ובגלל זה הדייר קיבל צו סגירה . מה עושים ?

עו"ד ציון יהודאי

שלום רב. מדור זה לא מיועד להוות תחליף לייעוץ וליווי משפטי ראוי שאתה מקבל כבר.בהצלחה