רות

בנית מדרגות למרתף ללא רישיון

עשינו... ללא רשיון בנינו מדרגות למרתף כדי שבני המשפחה יוכלו להתגורר בו. מה צפוי ומה לעשות בשלב זה? \תודה

עו"ד ציון יהודאי

שלום רב. משאלתך לא ברור הכיצד אם קיים מרתף,איך ך נכנסתם למרתף עד עתה ? בכל אופן, שומוש במרתף לצורך מגורים אינו חוקי. יש להסדיר את מעמדו של המרתף לעניין מגורים. יש לברר אם יש זכויות בניה עודפות שניתן לעשות בהן שימוש. מציע לפנות למהנדס רישוי/אדריכל ע"מ להסדיר את מעמדו החוקי של המרתף לצורך מגורים. ישקדם, שכן אם היוודע הדבר לרשויות -יוגש נגדכם כתב אישום מהוועדה המקומית לתכנון ובניה במקום מגוריכם. מעבר לכך- אשמח לייעץ בפרטי. בהצלחה