שרגיא

רישוי לפתיחת בית מרחץ / ספא

שלום-רב מה דרוש מבחינה חוקית כדי לפתוח ספא ? האם צריך רישיון ואם כן אז לפי איזה חוק ומה התנאים ??

עו"ד ציון יהודאי

שגיא שלום. ספא, מכון עיסוי בשאלתך, חוסה תחת "טיפולים לא רפואיים בגוף האדם"- סעיף 1.4 לצו רישוי עסקים. מכאן, שפתיחת ספא מחייבת קבלת רשיון עסק. יוזכר כאן האסון בספא בהרצליה, אשר נוהל ללא רישיון עסק. הדרישות מפורטות בתקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לעסקים לא רפואיים לטיפול בגוף אדם), התשנ"ג-199. אני ממליץ שתפנה למחלקת רישוי עסקים במקום מגוריך ותבקש לקבל מהם מידע רחב יותר וכן את התנאים הדרושים לקבלת רישיון עסק.

שגיא

תיקון טעות - הכוונה היא לספא, מכון עיסוי (בלי בריכה)