חגית

דלת לחצר בבניין משותף בתל אביב

האם פתיחת דלת חיצונית לחצר, בבניין שבו מספר דיירים ביצעו אותו דבר ללא מתנגדים - האם זו נחשבת עבירה פלילית ? ואם כן - האם עירית תל אביב נוהגת לפנות למישור פלילי או ראשית לבקש להשיב את המצב לקדמותו ? תודה

עו"ד ציון יהודאי

חגית . המשטרה לא מעורבת בעניין. זהו עניין למחלקת הפיקוח והאכיפה ברשות המקומית בה את מגוררת. סביר להניח שאחרי ביקור של פקח ובירור עם המחזיק בנכס, ישלח זימון למתן גירסא במחלקת הפיקוח, לא במשטרה! יתכן ובאותה פגישה יוצע לכם לסגור את הדלת ולהימנע מהגשת כתב אישום.

עו"ד ציון יהודאי

חגית שלום. פתיחת דלת חיצונית לחצר, הינה שינוי בקיר חיצוני של הבניין ודורשת היתר לכך, גם אם שאר הדיירים לא מתנגדים. ברגיל, עבודה הדורשת היתר וללא היתר, הינה עבירה על חוק התכנון והבניה, אם כי ניתן לטעון שמדובר ב"זוטי דברים" שאלו דברים מינוריים. לא ידועה לי מדיניות האכיפה בת"א. עם זאת, הנחיות היועץ המשפטי לממשלה דורשות זימון החשוד בעבירה לבוא ולמסור גרסא. יתכן שבהזדמנות זו, וטרם הגשת כתב אישום, ניתן לטעון לאכיפה בררנית בה הרשות לא פועלת כנגד שאר הדיירים וניתן לבקש להשיב את המצב לקדמותו. בהצלחה

חגית

כוונתך לזימון במשטרה ? כלומר מוגשת תלונה למשטרה עקב כך ? או האם כוונתך לזימון לבירור בעיריה ? והאם בפועל קוראים לבירור או ששולחים דוח פקח שמבקש לסגור את הפתח ?