מתן נהנגי

פתיחת FOOD TRUCK / גזלן נייד.

שלום, אני בחור בן 22 שהשתחרר לפני כחצי שנה מהצבא. עובד בעבודות זמניות. ותהיתי לעצמי אם אוכל להפעיל דוכן מזון נייד. הבנתי שהדבר לא כל כך פשוט, על פי הרפורמה שנכנסה לתוקף ביום ה- 5.11.2013, מזנונים, כולל כאלה בהם מוגשים משקאות משכרים, כבר אינם חייבים באישור של המשרד להגנת הסביבה. הסרת החובה ברישוי אינה פוטרת אותם מפיקוח ממשלתי אחר כמובן, שני גורמי הרישוי האחרים: -משרד הבריאות -משטרת ישראל דואגים כי התנהלות המקום תהיה על פי החוקים והתקנות הנדרשים בחוק. ממה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה) אני צריך להגיש בקשה לרישיון עסק למזנון / רישיון עסק לדוכן מזון. מה מותר ומה אסור לי למכור? למי אוכל לפנות בעזרה לבקשה לפתיחת עסק? מעבר לתנאים והדרישות שמציב משרד הבריאות. עם מי אני יכול להתייעץ כדי להתחיל להניע את הרעיון הזה ולקבל מידע מקדמי על מנת לדעת בדיוק מהן הציפיות בנוגע לפן התברואתי ולהיערך בהתאם תודה!

עו"ד ציון יהודאי

שלום מתן. הכתובת המתאימה ביותר לברר את כל הנדרש ממך בתחום רישוי העסק שאתה מתכנן להקים, הינה מחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית שבתחומה אתה מתכוון להציב את דוכן המזון. לשם תפנה ושם יכווינו אותך בדרישות. בהצלחה