אננידו

הבנק גבה בשנתיים האחרונות עמלות בגובה 6,000 ש"ח

גיליתי שהבנק גבה ממני בשנתיים האחרונות עמלות בגובה 6000ש"ח, שלפי הסיכומים עם הפקידים לא היו אמורים לגבות. פניתי למנהל הסניף ונעניתי שמוכנים להחזיר רק חצי מהשנה האחרונה (1500ש"ח). לאחר איומים שאמשיך עם זה הלאה ובנוסף אעזוב את הבנק, אמרו שינסו להשיג לי חצי מהסכום (3000), אבל אצטרך לחתום על היעדר תביעות בנושא (לוותר על שאר הסכום). אני לא רוצה לוותר על אלפי שקלים שנגבו שלא כדין, וחושבת ללכת לתביעות קטנות. 1. אם אפתח בתביעה ואעביר את תיק ההשקעות לבנק אחר, האם הבנק יכול להחליט חד צדדית לסגור לי את החשבון? (החשבון נמצא במצב תקין ומעולם לא היו בעיות). 2. אני בעלים של חברה בע"מ קטנה שיש לה חשבון בבנק. החברה כמעט לא פעילה, אבל החשבון במצב תקין. האם יכולים "כנקמה\הרתעה" לסגור חד צדדית את חשבון החברה? 3. האם תקין לבקש ממני ויתור תביעות בתמורה למחצית מהסכום? העמלות הן דמי משמרת ני"ע. בהסדר עם מקום העבודה של בן זוגי (ששותף לחשבון) יש פטור מדמי משמרת, אבל החשבון היה מנוהל ע"י חברת ניהול אז הבנק לקח דמי משמרת מכסימליים (בלי להודיע לנו מעבר לשורות בתדפיסים התקופתיים, ובייחוד לאחר שהובטח לנו ע"י יועץ ההשקעות כי לא ייגבו דמי משמרת על קרנות). עכשיו הבנק טוען שלמרות ההסכם בו נכתב שאין דמי משמרת ולא מוזכרים חריגים, "מותר לבנק לבטל ההנחה לפי שיקול דעתו". האם זאת טענה סבירה, או שם חייבים להודיע בבירור על שינוי עמלות? 4. שאלה מאוד סובייקטיבית:מה אתם הייתם עושים? מה עדיף, 3000 ביד או לפנות למפקח פלוס תביעה קטנה על כל ה- 6000? (ברור שאם המצב היה הפוך והבנק היה חושב שאני חייבת להם - היו דורשים הכל פלוס ריבית, הצמדה, קנסות ועוד. אבל זה תאורטי, התתרגלתי כבר לכך שהעולם לא צודק)

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, יש לבחון האם להגיש כתב תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בגין מלוא הנזק בצירוף ריבית והצמדה או להגיש תביעה ייצוגית כנגד הבנק. בנוגע לשאלה הראשונה, הבנק לא יכול לסגור את חשבון הבנק שמתנהל באופן תקין. בנוגע לשאלה השניה, במידה והחשבון לא פעיל והחברה לא פעילה הבנק יכול לדרוש לסגור החשבון. בנוגע לשאלה השלישית, הבנק רשאי לבקש חתימה על ויתור ותשובה לשאלה הרביעית ניתנה ברישא לתשובה. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550 https://www.youtube.com/watch?v=rz3ENT-shyw

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים