ישראל

גביית עמלה מופרזת ע"י הבנק

שלום רב. הבנק גבה לי עמלת מכירת ני"ע בחו"ל 1 סנט למניה שבפועל שער המניה היה 8 סנט מה שגוזר עמלה של כ-15 אחוז כשבפועל אפי' עמלה של אחוז היא יקרה ובדר"כ במניות של סנטים/דולר העמלה היא פיקס על פעולה ולא לפי מניה [כי זה לא ריוחי לפי מניה] ורק במניות של כמה דולרים העמלה היא לפי יחידה. מדובר בסכום של כ2500$ יותר מהמשכורת שלי ושל אישתי ביחד בחודש שלם של עבודה, הבנק גבה בשניה של לחיצה על מקש אינטר. לטענת הבנק היות וזה מה שסוכם איתי שיגבו לי לפי סנט למניה וכך הם עשו. לטענתי. 1. מה שסוכם זה לא קדוש היות ומדובר ב- עמלה שהבנק גובה יש תיקרה מסוימת וזה לא יכול להיות לא פרופורציונלי ולא מידתי בכלל. 2. לבנק בדר"כ ש מסלול פיקס [דהינו עמלה על הפעולה] כך שמה שזה לא נעשה איתי זה קצת עוולה או טעות 3. לי לא היה זכור שזה בלבד מה שסוכם ומשתמע כך גם מתוך השיחה שעשיתי עם הפקיד בשעה שמכר לי את המניות כך שברור שיש טעות ואי הבנה מצידי.

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

ישראל שלום, אכן מדובר בעמלה מופרזת ולא פרופורציונאלית שלא משקפת את אומד דעתך ככל וחתמת עם חוזה עם הבנק שמחובתו לפעול כלפיך בזהירות ובתום לב. ניתן לפנות לבנק ולבקש לראות מסמך חתום בנוגע לעמלות ובהתאם לפנות לעו"ד על מנת שישגר מכתב התראה לבנק. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום 03-9440550

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים