א

בנק לא מכבד הפקדות בגלל הערה המכילה שם של מי שלא רשום על החשבון

הבעיה: בגלל מצבו של אדם חולה נפש, הביטוח הלאומי הורה לבן משפחתו של החולה (אשר עוזר לו בכל) כי החשבון אליו תופקד קצבת החולה יפתח על שם בן משפחתו של החולה בלבד. ואליו תועבר הקצבה. אלא שכעת קרן פנסיה של החולה רוצה להפקיד כספים לאותו החשבון, אך היא מתעקשת להוסיף בהפקדות הערה שההפקדות הינן לטובת החולה (ששמו אינו רשום בחשבון) ולכן ההפקדות הנל חוזרות והבנק לא מקבל אותם. שאלתי היא: מה האפשרויות הקיימות לבנק בחוק על מנת לפתור הבעיה? הבנק בלתי מקצועי ואינו מציע פתרון הולם.

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, ככל הנראה קרוב המשפחה משמש כאפוטרופא על הרכוש של החסוי שהינו חולה נפש. לפיכך, על קרוב המשפחה לנות בכתב לבנק ולעדכן שעפ"י צו מונה כאפוטרופא ולכן יש לקבל מלוא החיובים המועברים לחשבון ע"ש החסוי/ חולה הנפש. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום בטל': 03-9440550

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים