אבנר

מחלת פרקינסון כמחלת מקצוע

אבי חולה פרקינסון כבן 71 , תבענו לשם הכרה במחלה, כמחלת עבודה. אבי עבד במשך 30 שנה כמנהל תחנת כח בצפון. הוא עבד שעות עבודה ארוכות ורבות. במסגרת עבודתו אבי נחשף לחומרים רעילים ומסוכנים. לפני מספר שנים לקה אבי במחלת הפרקינסון. המחלה הלכה והתקדמה עד שלו יכל להמשיך ולעבוד ונאלץ לעזוב את עבודתו. עם פרישתו פנה לביטוח לאומי בבקשה להכיר בו כחולה במחלת מקצוע. ביטוח לאומי דחה את בקשתו בטענה כי לא הוכח שהמחלה נגרמה בעקבות חשיפה לחומרים במסגרת העבודה, ויתכן שהמחלה נגרמה עקב גורמים אחרים.

עו"ד רונן אבניאל

קיימים מקרים רבים בהם מכיר הביטוח הלאומי בחולה פרקינסון כמי שנפגע בעבודה עקב חשיפה תעסוקתית לחומרים מסוכנים. במידת האפשר כדאי לפנות בתביעה לבית הדין לעבודה למיצוי זכויותיו של אביך מול המוסד לביטוח לאומי.