גלעד

עונש על החזקת סמים קלים לשימוש עצמי

מה העונש שיתנו למי שנתפס עם סמים קלים (מריחואנה) בכמות לשימוש עצמי ללא עבירות קודמות וללא עבר פלילי? יש סיכוי שיוותרו בגלל שזאת פעם ראשונה?

עו"ד נדב גרינולד

גלעד שלום, בשאלתך לא ציינת האם הוגש כנגדך כתב אישום בגין עבירה של החזקת סמים לשימוש עצמי. העונש הקבוע בפקודת הסמים המסוכנים על החזקת סמים לשימוש עצמי הוא עד לשלוש שנות מאסר. העובדה כי מדובר בכתב אישום ראשון בעבירה של החזקה או שימוש עצמי בסמים מסוג מריחואנה וחשיש הנחשבים ל"סמים קלים", אין בה כדי למנוע הגשת כתב אישום או פתיחה בחקירה. לעומת זאת, מדיניות התביעה היא כי בתפיסת סם ראשונה אצל אדם נעדר כל תיקים פליליים, כאשר ברור כי מדובר בשימוש עצמי ראשוני, ניתן לסגור את התיק מעילה של "חוסר עניין לציבור" בקיומם של מספר תנאים ולפטור את החשוד באזהרה. בכל שאלה נוספת אתה מוזמן לפנות אלי בטלפון 050-8848606.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות סמים