אנונימית

בירור לגבי חייל שמשתמש בסמים

שלום אני מבררת בשביל בן דוד שלי. הוא התחיל להשתמש בסמים אחרי שהוא התגייס לצבא. המשפחה מנסה להוציא אותו מזה אבל הוא לא משתף פעולה. אם יתפסו אותו משתמש בסמים בצבא האם יישלחו אותו לכלא? האם יפתח לו תיק פלילי שיעבור וילווה אותו גם באזרחות?

עו"ד נדב גרינולד

ראשית יש לציין כי המערכת הצבאית אינה מקלה ראש בעבירות הסמים. בעוד שמחוץ למסגרת הצבאית נוטים להקל בעבירה הראשונה של שימוש בסמים "קלים", בצבא גם מי שנתפס בשימוש ראשון וחד-פעמי סמים "קלים" יועמד לדין. הרשעה בבית דין צבאי בעבירת סמים משליכה גם על החיים באזרחות, כאשר הרשעה בעבירת סמים בצבא תגרור אחריה גם רישום פלילי באזרחות. לעניין העונש המוטל על מי שנתפס משתמש בסמים בצבא, הרי שהענישה היא אינדיבידואלית, וכל מקרה לפי נסיבותיו. לרוב מטילים בתי הדין הצבאיים על החייל המורשע עונש של מאסר בפועל בכלא צבאי. יחד עם עונש המאסר יכול בית הדין הצבאי להטיל בנוסף גם עונשים הקשורים למהלך השירות הצבאי. בכל שאלה נוספת את מוזמנת לפנות אלי בטלפון 050-8848606.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות סמים