מיה גולן

שיתוק מוחין אמיפלאגי ימין

שלום רב, ביתי הקטנה מאובחנת עם שיתוק מוחין אמיפלאגי ימין. התיק עבר לעו"ד לתביעה. ע"פ חוות דעת של מיילד נכתב כי היתה רשלנות רפואית אך לפי פרו"פ שגיא טענה שזה קרה במהלך ההריון ולא ניתן היה להבחין בבעיה. התיק הוחזר לי מחוסר עניין. לקחתי את התיק לעו"ד נוסף שאמר גם אותו הדבר. משום מה מרגיש לי שאסור לי לוותר ואכן היתה רשלנות רפואית. אשמח לקבל תשובה האם לוותר או להמשיך וחפש עו"ד שילך עם התיק בכל הכוח. תודה, מיה

עו"ד עמית אוריה

לעיתים קיימת רשלנות בלידה במובן זה שהצוות הרפואי פעל בחוסר זהירות, אך מבחינה נוירולוגית אין קשר סיבתי בין אותה רשלנות לבין הנזק שנגרם. במקרה זה קבעה מומחית בתחום הנוירולוגיה כי לא קיים קשר סיבתי בין הנזק המוחי לרשלנות בלידה שכן הנזק כבר היה בשלב מוקדם יותר של ההריון ולא ניתן היה לאתרו. במצב כזה ובהנחה שקביעת המומחית נכונה אכן אין סיכוי לתביעה. מה שניתן לעשות לאור תחושתך הלא נוחה, שהיא יותר ממובנת בנסיבות העניין, הוא לפנות למומחה נוסף בתחום הנוירולוגיה ולבקש חוו"ד נוספת. אולי הוא יחשוב אחרת.