תמיר מלכה

סירוב לבדיקת שכרות בגלל אסתמה ודלקת ריאות

אתמול נעצרתי והתבקשתי לעשות בדיקת אלכוהול "ינשוף" בתור היותי בחור אסמטי והייתי עם דלקת ריאות הנשימה שלי לא הייתה סדירה וכל נשיפה ארוכה הייתי נחנק אז לא הצלחתי לתת את הבדיקה אז ביקשתי מהשוטר שיקח אותי לבית חולים לעשות בדיקת דם שעל פי החוק מותרת ותחליף לבדיקת הינשוף!, השוטר עיכב אותי לתחנה ובתחנה לא רצו לקחת אותי לבית חולים לעשות את הבדיקת דםוטענו שאני מסרב לבדיקת ינשוף וחתמו בשמי / רשמו שאני מסרב, עכשיו השאלה שלי היא עם היה מותר להם לא לקחת אותי לבדיקת דם? איך זה הולך לעזור לי בבית במשפט ואם מה שעשיתי הוא בסדר או שזה עדיין נחשב כסירוב! ואני מזכיר לא סירבתי לבדיקה טענתי לשוטרים שאני לא מצליח ואני לא מסוגל לעשות אותה! תודה!

עו"ד חזי כהן

תמיר שבוע טוב, מבחינת חוק סירוב לבדיקת שכרות הינה חזקה כי אדם נהג בשכרות. אם אדם חולה אסטמה או מחלת נשימה כזאת או אחרת אשר מקשה עליו לנשוף במכשיר הינשוף והוא מודיע זאת לשוטרים עליהם לתת לו אפשרות להיבדק בבדיקת דם. בעבר כבר היו זיכויים בגין תיקים כאלה בהם השוטרים לא נתנו לאדם אסמטי להיבדק בבדיקת דם. יש לזכור, עבירת נהיגה בשכרות הינה עבירה חמורה שבצידה פסילה מינימאלית של שנתיים לפחות וכן סנקציות נוספות. לפיכך,עליי לקבל פרטים נוספים בכדי להעריך את מצבך המשפטי. אשמח לעזור ולסייע בייעוץ אישי ככל שתדרש. בברכה, עו"ד חזי כהן 050-9920250