דנה

תינוקת שלוקחים אותה לאימוץ

אחותי ילדה תינוקת לפני שנה וחצי. היא הייתה מכורה לסמים וכבר בבית חולים באו אנשים מהרווחה ולקחו לה אותה. אחותי הייתה מכורה לסמים הרבה מאוד שנים עם ניסיונות לגמילה, כל פעם היא ניסתה ונפלה ניסתה ונפלה. מאז שלקחו לה את התינוקת, כנראה שזה היה מאוד מזעזע עבורה, היא נכנסה לגמילה ומאז היא נקיה ומתמידה והולכת לקבוצות תמיכה. למרות כל זה, לפני חודש הרווחה החליטו להעביר את התינוקת שלה לאימוץ ולא לתת לאחותי שום סיכוי. אני גם מאוד מפחדת שזה ישבור את אחותי לגמרי ויחזיר אותה לסמים וגם אני לא מבינה למה לא נותנים לאחותי סיכוי להיות אמא אחרי המאמץ הגדול שהיא עשתה ועושה.

עו"ד יערה רשף

דנה שלום, באפשרות אחותך להתנגד ללקיחת בתה התינוקת לאימוץ. בית המשפט ימנה מומחה מטעמו שיבחן את מסוגלותה ההורית, כמו כן את הקשר והתמיכה לה זוכה אחותך מבני המשפחה המורחבת, את המלצות וחוות דעת הצוות הטיפולי וכו'. בהנחה שכל אלה יהיו חיוביים, אני רואה כאן "קייס". כדאי וצריך להילחם. אמרי לאחותך שלא ירפו ידיה. היא תוכל להתייע עם עו"ד המתמחה בתחום דיני האימוץ על מנת לקבל ייעוץ קונקרטי אך כל עוד תצליח להוכיח את מסוגלותה, ניתן וצריך לנהל את התיק. מאחלת לכן בהצלחה מכל הלב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אימוץ ילדים