ויקטור

שימוש בתמונות באפליקציה

היי. יש לי אפליקציה לעריכת תמונות. זורקים פנימה תמונה שיש לך, ואפשר לערוך אותה לכדי משהו מצחיק. אני רוצה לטעון לתוך האפליקציה פוסטרים של סרטים, עטיפות של אלבומי מוזיקה מוכרים, ועוד כל מיני תמונות ידועות, כדי שיוזרים יוכלו לבחור מתוך הקטלוג ולהשתמש בתמונות האלה כבסיס ליצירות שלהם (אפשר להפוך את הראשים בתמונה למצחיקים, להחליף את הפנים של כוכב הסרט בפנים שלך, וכו׳ וכו׳). שאלתי - האם זה חוקי? האם אני יכול לשים את התמונות הללו (אפילו בהנחה שהן קנויות) באפליקציה ולאפשר ליוזרים להשתמש בהן ואף לחלוק את היצירות הגמורות ברשתות? נ.ב אם אני קונה את הזכויות לתמונה מאתר כמו שאטרסטוק, האם מותר לי להשתמש בתמונות ידוענים למטרות כאלו , אם אני מרוויח כסף מהאפליקציה באמצעות פרסומות?

עו"ד אמיר פלמרי

ויקטור שלום, בעיקרון, תמונה מוגנת בזכות יוצרים ולפיכך אם ברצונך לעשות כל שימוש בתמונה עליך לבקש את אישור בעל הזכות. לעניין אתרים להורדת תמונות, כדאי לקרוא בעיון את תנאי השימוש של כל אתר בכדי להבין את ההגבלות וההרשאות בשימוש בתמונה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות