אסף

היכן יש לרשום ולהגן על אפליקציה חדשה?

למנהל הפורום הנכבד שלום רב, אנו שותפים בשלב די מתקדם של אפליקציה די יחודית בנושא דייטינג. 1. היכן ואיך ניתן להגן עליה מהעתקות/ רישום סימן/ זכויות וכד'? 2. מה ניתן לעשות ברמה הבינ"ל במידה והדבר יתפוס תאוצה? בכבוד רב ותודה מראש!

עו"ד אמיר פלמרי

אסף שלום, ניתן להגן על אפליקציה במגוון דרכים. במידה והאפליקציה כוללת אלמנטים טכנולוגיים, אזי ניתן לרשום פטנט על אותם אלמנטים. כמו כן, ניתן להגן על הלוגו על ידי רישום סימן מסחר. בנוסף, ישנם אלמנטים שונים באפליקציה אשר יכולים להיות מוגנים בזכויות יוצרים כגון עיצוב, פונטים וכד'. רישום פטנט (במידה ורלוונטי כאמור) ו/או סימן מסחר הינו עניין טריטוריאלי כלומר, עליך לבחור באיזה מדינה ברצונך לרשום הפטנט/סימן (בד"כ במדינות בהן להערכתך תהיה לכם פעילות עסקית). כיום ניתן לרשום סימן מסחר בהליך מהיר וזול יחסית במספר רב של מדינות דרך פרוטוקול מדריד. אני מציע לפנות לעו"ד שעוסק בתחום, להציג בפניו את הרעיון, ולקבל ביתר פירוט את מגוון האפשרויות העומדות בפניכם להגנה על האפליקציה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות