משה

הגשת תביעה למתן סעד הצהרתי

השבת לשאלתי בנושא תביעה. האם מתשובתך עולה כי בבימ"ש לענייני משפחה אני לא יכול להגיש תביעה למתן סעד הצהרתי לקבוע שאנחנו זכאים לכספי הביטוח עפ"י הצוואה ובאותה תביעה לכלול צו עשה לחברת הביטוח להעברת הכספים. מדוע. האם לא כל הזמן מוגשות תביעות הכוללות גם פס"ד הצהרתי וגם צו עשה. תסביר את תשובתך.

עו"ד ניר פייטלוביץ

משה שלום, אתה לא יכול להגיש תביעה הצהרתית וצו עשה באותו ההליך מבחינה משפטית ויש לפצל את זה לשני הליכים כאשר בית משפט לענייני משפחה דן במאוחד בשני ההליכים אולם יש לפתוח כל הליך בנפרד אלו סדרי הדין הנהוגים