אילנה

מכירת משק

אנחנו בנינו בית לפני 10 שנים במשק של הוריי. מאז ומתיד נאמר על ידם שאני הבת הממשיכה. בזמן הבניה נקלחה משכנתא כנגד המשק אני בעלי והוריי חתומים על המשכנתא. אין לי שום הסכם עם הורי. כיום הם רוצים למכור את המשק האם יש לי זכויות כלשהם על הבית עצמו. האם אני יכולה לדרוש פיצוי כלשהו על כל 10 שנים שבהם שלמתי את המשכנתא, השקעות בבית ובמשק מתוך ידיעה שם אני הולכת לחיות את חיי.

עו"ד רגב אלקיים

אילנה שלום, עקרונית, מכירת הנחלה כפופה לזכויות הבן הממשיך (ככל ומונה כדין). אם המינוי לא הושלם כדין, יש מקום לבחון את המסמכים ו/או הסכמים שנחתמו על ידי ההורים בהקשר זו, על מנת לקבוע אם מדובר בהתחייבות בלתי חוזרת שעליהם להשלים. לכאורה, באפשרותכם לתבוע פיצויים מסוימים, בגין הסתמכותכם על ההסכם עם ההורים ובגין השקעותיכם במשק. יש לבחון את המקרה לגופו על מנת לבחור באמצעי הנכון כדי לשמור על זכויותיכם. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בן ממשיך במושב