עדי

חלוקת נחלה

אנו 4 אחים, הוריי החליטו לתת לאחי הקטן לבנות בית במשק, אנו רוצים לוודא שאחרי פטירת ההורים הזכויות במשק לא יהיו רק שלו אלא שנחלק את ההכנסות מהמשק בנינו או שנמכור ונתחלק . אחי הביא מסמך בו הוא מציין שבעתיד הוא יפרצל את חלקו במשק וארבעת האחים יתחלקו בתמורה שתתקבל ממכירת המשק. האם מסמך כזה רלוונטי במידה ובצוואה ההורים רשמו את האח הקטן כיורש יחיד? אחי מעוניין לשתף פעולה לצורך החלוקה בעתיד, מה עלינו לעשות כדי לעגן הסכם חלוקה עתידי בנינו?

עו"ד רגב אלקיים

עדי שלום, ככלל, זכויות בר רשות אינן חלק מעיזבונו של אדם, אולם במקרים מסוימים ניתן להורות בצוואה מי מהילדים יקבל את המשק. אחת הדרכים לעגן את זכויותיכם היא הוספת הוראה בצוואה כזו, כי האח שיקבל את המשק יפצה את יתר האחים. לתשומת ליבך כי הדבר עשוי לגרום לחיוב במס. לצד זאת, יש לערוך הסכם בין בני המשפחה בו ייקבע מנגנון ברור ומפורט לפיצוי האחים על ידי האח שיקבל את המשק. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בן ממשיך במושב