נדב

זכויות לבן ממשיך במושב

שלום מה הזכויות שיש לבן ממשיך?

עו"ד רגב אלקיים

נדב שלום ככלל, זכויות של בן ממשיך ("לרשת" את המשק) משתכללות רק לאחר פטירת ההורים. כל עוד ההורים בחיים כל הזכויות במשק הנם של ההורים (ההורים הם שמחליטים לעניין שעבוד המשק, הם שמקבלים דיבידנדים וכיו"ב). תשומת לב כי בן הממשיך אושר ע"י הסוכנות ורשות מקרקעי ישראל, אחרת הוא לא עונה להגדרה המשפטית של בן ממשיך (גם אם באגודה הוא רשום כבן ממשיך). בן ממשיך בדרך כלל בונה את ביתו לצד הוריו, הוא מתמנה לעיתים כחבר אגודה, והוא אמור לטפל ולסעוד את הוריו לעת זקנה. בברכה, רגב אלקיים, עו"ד

אלברט

שלום וברכה ! כיצד תשובתך לעובדה כי ההורים אינם מתגוררים במושב למעלה מעשרים שנים והבן הוכרז כבן ממשיך רק באגודה ולא הועבר לידיעת רמ"י ?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בן ממשיך במושב