אנחנו אושרית קורל קלקידן ופז

שאלות על הטרדות מיניות במקום העבודה

1. כעורך דין, כמה תיקים של נשים בערך אתה מקבל על הטרדות מינית במקום העבודה ? 2. למה לדעתך הרבה הנשים שהוטרדו, בוחרות לא להתלונן? איפה עומד הגבול בין חיזור לבין הטרדה? 3. האם אמירות בעלות אופי מיני למשל כוסית, נחשבות גם הם להטרדה מינית? 4. למה לדעתך הרבה הנשים שהוטרדו, בוחרות לא להתלונן? איפה עומד הגבול בין חיזור לבין הטרדה? 5. מה העונש המקסימאלי על הטרדה מינית במקום העבודה? 6. לצורך הגדרת המעשה, חומרתו או עונשו זה משתנה כאשר המטריד הוא הבוס או חבר לעבודה? 7. האם אפשר לתבוע את מקום העבודה על ההטרדה מינית? 8. האם התייחסות בית המשפט שונה כלפי הטרדה מינית בעבודה לבין הטרדה מחוץ לעבודה? 9. מה ההבדלים בין הטרדה מינית ברחוב למשל, לבין הטרדה מינית במקום העבודה. 10. האם התייחסות בית המשפט שונה כלפי הטרדה מינית בעבודה, לבין מחוץ לעבודה? 11. האם האישה מתלוננת מקבלת גם ליווי נפשי או פסיכולוגי בנוסף להליך משפטי ? אם כן, אנא פרט.

עו"ד דרור שלום

בוקר טוב לכן. שאלתן לא מעט שאלות, אשמח לדעת מהי מטרתן של השאלות. אני מטפל בתיקים של הטרדות ועבירות מין שונות, מנסיוני כקצין חקירות במשטרת ישראל אני יכול לומר כי נשים אינן מגישות תלונות מסיבות שונות כגון, פחד, חשש מהמטריד , מהסובבים אותה וכדמ', אי הבנה מתי מדובר בהטרדה מינית ומתי לא. חשש כלכלי אם מדובר למשל בבני זוג, חשש מחשיפה ציבורית, אין תמיד מספיק כוחות לעבור את כל התהליך מראשית החקירה. כשבאים להגדיר מהי הטרדה מינית אין הדבר פשוט , ישנם מקרים שאין לגביהם מחלוקת למשל, עבירות המין המפורטות בחוק העונשין או למשל, גבר שנוגע באיבר מינה של אשה ללא הסכמתה, או כאשר קיימים יחסי מרות, אמירות כגון כוסית בעייתית, צריך לבחון באיזה הקשר הדבר נאמר, תדירות האמירות, הזיקה בין הצדדים, האם המוטרדת ביקשה להפסיק האמור וכדמ'. לעניין העונש אני מפנה אתכן לחוק למניעת הטרדה מינית, העונש משתנה בהתאם לעבירה ולנסיבות, כגון: האם היתה התנכלות בנוסף להטרדה מינית, כך למשל התיקון לחוק המתייחס להפצת סרטונים קובע עונש של עד חמש שנות מאסר. יש מקום לתבוע את מקום העבודה בנסיבות מסויימות, ישנן מקומות עבודה (כגון צבא , משטרה )גופים גדולים, כאשר החוק מחייב אותן בדרישות מסויימות כגון הדרכות בנושא, לתלות תקנון במקום ציבורי, לקבוע אדם שיהיה אחראי על הנושא וכדמ', מעביד המחוייב לעשות כן ולא עשה חשוף לתביעה. ברמה עקרונית ,בתי המשפט מתייחסים בחומרה כאשר מדובר בהטרדה מינית בעבודה, שכן האשה אמורה להגיע למקום עבודתה ולבצע את מלאכתה ללא הטרדות והתנכלויות. כאשר מתלוננת מגיעה למשטרת ישראל ומגישה תלונה היא מקבלת יעוץ מקצועי ושירות מצד מערך החקירה, המשטרה אינה מספקת ליווי נפשי, ישנם ארגונים אחרים לשם כך.