אבי

הטרדה מילולית בשיחת טלפון

אדם שהטריד מילולית (בצורה מפורשת) בחורה בשיחת טלפון אך אין לזה הוכחות ( מלבד זה שהיה מקרה פעם שספק שהוא הטריד מילולית מישהי אחרת והם סגרו את זה ביניהם,לא ידוע אם הוא באמת הטריד מילולית פעם ). האם אפשר לתבוע אותו? האם המשטרה בכלל תזמן אותו לחקירה? ואם כן, צריך קודם ליצור קשר עם המשטרה או קודם עם עורך דין ולאחר מכן לפנות למשטרה?

עו"ד דרור שלום

שלום אבי. אין לי מספיק פרטים כדי לענות על השאלה. אני צריך לדעת מה בדיוק נאמר לבחורה באותה שיחת טלפון כדי לבדוק האם מדובר בהטרדה . בהתייחס לראיות, בדרך כלל עבירות מסוג זה מתבצעות ללא עדים, הבחורה רשאית להתלונן ואם המשטרה תסבור שהיא אמינה יזמנו את המטריד לחקירה. לבחורה יש את הזכות לתבוע גם במישור האזרחי.