קובי

האם המקרה הבא נחשב שידול לזנות

רציתי לבקש הבהרה בנוגע לנושא שידול לזנות באמצעות הסיטואציה הבאה: גבר מפרסם באתר המיועד לכך מודעה שהוא מחפש קשר מיני תמורת תמיכה, האם זה נחשב לפי החוק שידול לזנות? מכאן כמובן משתלשלות הרבה שאלות נוספות כגון-האם זו עבירה מעצם הפרסום או רק לאחר הביצוע? האם רק פנייה לבחורה ספציפית נחשבת שידול או פרסום מודעה כללית שגוררת תגובות של המין השני גם נחשבת כשידול? האם רק ניצול מרות\קטינים\מצוקה כלכלית נחשבת שידול או כל הצעה כללית או לאדם פרטי נחשבת ככזו? תודה מראש.

עו"ד דרור שלום

שלום קובי. התשובה אינה החלטית. במקרה שאתה מציג אני לא חושב שיש אינטרס ציבורי להעמיד אדם לדין בנסיבות אלה, אפילו אם יש רמיזה וברור שהבחור מעוניין בשירותי מין. המחוקק אסר על אדם להביא אדם אחר לידי זנות, וזאת כדי להוקיע מהיסוד את תופעת הסרסרות, ואם מדובר בשידול קטין העונש כבד יותר. לגבי פרסום, אסור לאדם לפרסם שירותי זנות. עצם הפרסום מהווה עבירה. עקרונית, אסור לפרסם מתן שירותי זנות, אולם, המחוקק לא אסר על אדם לפרסם חיפוש אחר שירותי מין. אם אותו אדם פונה לבחורה ספציפית ניתן לומר שיש כאן משום שידול לזנות, אבל לטעמי זו לא כוונת המחוקק.