מיכל

קבלת אזרחות ספרדית

חמי נולד בטורקיה ,נצר למשפחה ממגורשי ספרד. דובר לדינו, הוריו מזמן אינם בחיים. איזה מסמכים נדרשים כדי לנסות ולקבל אזרחות? והיה ואכן יוסדר ההליך, מי מצאצאיו יהיה זכאי ,בנים נכדים וכו'?

עו"ד צבי קן -תור

המסמכים הנדרשים צפויים להיקבע סופית בתקנות אשר טרם פורסמו. הם צפויים להיות מסמכים כגון: א. תעודות לידה, נישואים ופטירה. ב. רישום בספר הקהילה. ג. מכתבים/מסמכים שכתב או קיבל בלדינו. ד. עדויות מצולמות של בני דורו של הנפטר, כשהם מספרים ומדברים לדינו. הצאצאים שצפויים להיות זכאים לאזרחות הינם ילדים נכדים ונינים. ההמלצה הינה להתחיל לארגן את תיק האסמכתאות כי זהו תהליך אשר בדרך כלל דורש זמן ומאמצים.