עמוס

שריטה על האוטו

שלום רב, אני מסוכסך עם השכן שלי בשנה וחצי האחרונות וביום שני היה לנו ויכוח על הגדר המשותפת שלנו יום אחר זה על האוטו שלי מצאתי שריטה ארוכה לארוך האוטו שלי אין לי הוכחה שזה הוא כי אני לא מחזיק מצלמות אבל אני יודע שזה הוא כי אין לי אויבים או אנשים שאני מסוכסך איתם חוץ ממנו האוטו עמד ליד הבית אני רוצה לתבוע אותו על הפגיעה באוטו שלי אבל אין לי הוכחה מוצקה אז איך אני צריך לפעול?

עו"ד יוסף ולדמן

עמוס שלום, הסיפור שסיפרת, במתוכנת זו או אחרת, היא צרתם של רבים אחרים, פעם אחר פעם עולים מקרים שכאלה ואף גולשים מעבר לסכסוך רגיל בין שכנים, אני אמור לדעת שכן הם פונים אליי לאחר הסתבכות עם המשטרה, הדבר מצר והאמת היא שהרבה אין מה לעשות בעניין זה. נקודתית לגבי שאלתך, הינך מתאר נזק לרכוש שמהווה הן עבירה פלילית והן עוולה אזרחית, אם תהיה בידך ההוכחה או אפילו תחילתה של ראיה לגבי מבצע הנזק כי אז תוכל גם תוכל הן להביא אדם זה לדין והן להפרע ממנו בגין הנזק ואולם, כאן טמון הקושי. כפי שהנך אומר אין בידך ראיה של ממש כי אם ידיעה פנימית שאינה מבוססת על דבר חיצוני ממשי, זאת לאור הסכסוך השורר בינכם, אומר כי הינך יכול בהחלט להגיש תלונה במשטרה ולספר כי הנך חושד באדם כזה או אחר ולפרט את המניעים לכך, השכן קרוב לוודאי יוזמן לחקירה ויתושאל בעניין אך למעט מיקרים ממש יוצאי דופן, חוששתני שממש לא יצא מזה ואולי תשיג תוצאה הפוכה, כלומר אף תלבה את הסכסוך. אולם באותה הנשימה אומר כי במקרים סבירים אפשר שיותר לא תשמע מהשכן הזה, לפחות לא בדמות פגיעה ברכושך. לדאבוני אין בידי עיצה של ממש, לפחות לא כפתרון לשאלתך. לעת זו חג שמח ושקט