רביב

בדיקה אצל פסיכולוג במכון הרפואי

קיבלתי הזמנה לבדיקה אצל פסיכולוג במכון הרפואי. למה לצפות שיהיה בבדיקה ולמה זומנתי?

עו"ד שי גלעד

רביב שלום המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד) הוא גוף ציבורי הכפוף למשרד הבריאות ותפקידו להמליץ לרשות הרישוי על כשירותם הרפואית של הנהגים, הפיזית והנפשית כאחד. צוות המכון כולל רופאים, פסיכולוגים ופסיכיאטריים, שתפקידם לאתר נהגים בעלי ליקוי בריאותי הרלוונטי לבטיחות בנהיגה ולהחליט מי אינו מהווה סכנה לעצמו ולציבור ומי יורחק מהכביש ורישיונו יישלל. אם זומנת לבדיקה אצל פסיכולוג, צפויים לך מבחנים אישיותיים שונים וכן שיחה עם פסיכולוג ובמקרים מסוימים שיחה עם פסיכיאטר. המבחנים הללו אינם מבחנים שניתן ללמוד או להתכונן לקראתם והם אמורים לשקף את אישיותו של הנבדק, בפרספקטיבה של התאמה לנהיגה בטוחה. לאחר בדיקתך זו, ימליץ המכון הרפואי לבטיחות בדרכים למשרד הרישוי, האם לאשר לך לקבל את הרישיון (או להמשיך ולהחזיק בו) ומשרד הרישוי, יודיע לך על החלטתו (לרוב הוא מאמץ את המלצת המכון). ככל שהמלצה זו תהיה שלילית, הרי שאין מדובר בסוף פסוק ותוכל לערער על החלטת המכון בפני ועדת ערר בתוך 30 יום מרגע קבלת ההחלטה. בועדת הערר יושבים שלושה רופאים מומחים ותוכל להציג בפניה את כל החומר הרפואי בעניינך וכן רשאי להיות מיוצג על ידי עורך דין (רצוי ביותר). בהצלחה.

נביל

שלום , בעבר לאחר 10 ניסיונות אבדן כתוצאה ממיצוקה כלכלית וחוסר יכולת לטפל בשיניים , זומנתי למכון הרפואי לבטיחות בדרכם ( מרב"ד ) לשם בחינות כשירות בנהיגה , שזה כמובן היה בחודש 22/01/2014 עברתי שם כארבע שעות מבחינים פסיכוטכניים במחשב ( לענות דרך המקלדת על כ 600 שאלות ) לאחר מכן קרא לי הפסיכיאטר לשיחה ( לציין שהשיחה הייתה פחות מ 2 דקות ולא מעל !) חזרתי שוב לתא של המחשבים כדי שאמשיך כמובן לענות על ה 600 שאלות , לבסוף לאחר שסיימתי לענות על השאלות קרא לי הפסיכולוג לשיחה שגם הייתה קצרה מאוד ולא היה לנו יותר על מה לדבר ( לכן הוא שאל אותי מספיק שאלות ) למרות הוא התרשם ממני כאדם (נבדק חיובי ) להלן התוצאות : בחודש מרץ נשלחה המלצה למשרד הרישוי ( מאחר ולי יש שתי רישיונות נהיגה ) ( אין אנו ממליצים על מתן המשך רישיון נהיגה דרגה C1 ) שזה כמובן עד 12 טון משא קל נמצא כשיר לנהיגה בדרגה B שזה כמובן עד 4 טון בהגבלה 244 שאינני יודע ומבין מה זאת ההגבלה הזאת זומנתי לשימוע ( טיעון טענות ) במשרד הרישוי רחובות , שזה בתאריך 17/08/2014 לשם פסילת רישיון נהיגה מדרגה C1 ואני מאוד מתוסכל מכך , מאוד מוטרד מכך , זה מכניס אותי שוב למצוקה רצינית ביותר כי לא רוצה ולא מעוניין לפגוע ו/או לאבד את רישיון הנהיגה , לציין שאני אדם שנכון לעכשיו לא עובד , מובטל נתמך ע"י המוסד לביטוח לאומי ולשכת התעסוקה , ומחפש עבודה בתחום הנהיגה שכמובן בזה אני מאוד כשיר , תמיד נהגתי ,על הכבישים בארץ ואף פעם לא בצעתי שום עבירת תנועה , שוב אני מאוד מתוסכל , חושש בהטעיה לגבי החלטת המרב"ד בענייני ., מדוע שאני הלחצתי אותם במתן תשובה דרך המוקד הטלפוני של משרד הבריאות , והנה ההשלכה מכך מה כן אני יכול לעשות במצב הזה , בתודה מראש , שיהיה שבת שלום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום המכון הרפואי לבטיחות בדרכים