בן ארי

העסקת עובד באופן זמני בעסק עוסק מורשה

שלום רב אני עוסק מורשה עובד מהבית לפרויקט אני צריך להעסיק עובד נוסף שיעזור לי איך זה עובד מבחינתביטוח לאומי אניצריך לדווח שם על העסקה של עובד חדש תחתיי? ואם זאת העסקה זמנית לפרויקט אחד? אני צריך להוציא תלוש משכורת?

עו"ד גונן בן יצחק

בן ארי שלום רב! באם ניתן להעסיק את העובד כעצמאי אל מול חשבוניות ייתכן שעדיף להעדיףזאת. באם אתה מעסיק את העובד ומוציא לו תלוש משכורת, גם אם מדובר בתקופה זמנית הרי שאתה חייב בתשלומי ביטוח לאומי. המלצתי - להתייעץ עם רו"ח שידאג להוצאת תשלוש משכורת ותשלומי החובה. בברכה גונן בן יצחק, עו"ד