לירן

קרדיט על עבודות שביצעתי כהיותי שכיר

שלום רב . כהיותי שכיר בחברה מסוייnת , תכננתי מבנים רבים (תכניות חשמל) , לאחר סיום עבודתי בחברה הקמתי משרד משל עצמי. כעת אני כותב את פרופיל המשרד שלי על מנת לשווקו . שאלתי היא : האם מותר לי לכתוב בפרופיל חברה אילו מבנים תכננתי ? בסופו של יום , בזמן שעבדתי כשכיר בחברת התכנון הנ"ל למרות שאני תכננתי את רוב ולפעמים גם את כל התכניות של מבנה מסוים,החתימה הסופית הייתה של הבעלים של החברה. תודה לעונים .

עו"ד גונן בן יצחק

לירן שלום תשובה לשאלתך נוגעת בין היתר למהות הסכם ההעסקה שהיה לך עם המעסיק הקודם. הייתי ממליץ שבמידה וקשריך אתם טובים, תתאם אתם את העניין ותקבל את הסכמתם. בכל מקרה, במידה שאין איסור בחוזה ההעסקה שלך לגבי העניין, אני לא רואה בעיה בלקיחת קרדיט - הנכון ביותר לציין כי הדברים נעשו בעת שעבדת בחברה האחרת כדי שלא תואשם בהטעיה (לא הרי תכנון במסגרת עסק אחר לתכנון שבצעת באופן עצמאי). מאחל לך הצלחה בעסק החדש בברכה גונן בן יצחק, עו"ד