רינת

הערכת שמאות נמוכה

יש לנו בית בקיבוץ. במסגרת נהלי הקיבוץ למכירת בית, אין באפשרותנו להביא שמאי, הקיבוץ שולח שמאי משלו. למרות זאת לפני כשנה ולפני שהיה פיתוח סביבתי, הבאנו שמאי משלנו. כיום יש פיתוח סביבתי, והתחלנו בתהליך מכירה, הקיבוץ הביא שמאי משלו. הערכת השמאי של הקיבוץ שקיבלנו יותר נמוכה באופן משמעותי מהערכת השמאי שהבאנו. גם לא היתה ירידת מחירי דיור. לכן נראה לי מוזר שיש הבדלי מחירים בין שתי ההערכות. אשמח לדעת אם יש מקום לערער/לדבר עם השמאי/עם הקיבוץ? אשמח לעצה מקצועית.

item.Author מנהל הפורום עו"ד חיים מסילתי

לא פעם הבדלים בין שומות נובע מהגדרת מטרת השומה. ממליץ לעיין בשתי השומות ולהבין ההבדלים בניהן. אח"כ ניתן לפנות לשמאי לצורך קבלת הסברים ככל שהדבר אפשרי מבחינת השמאי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שמאי מקרקעין