איל

ירידת ערך בית עקב צמידות למתחם לולים בבנייה

ירידת ערך בית עקב צמידות למתחם לולים בבנייה שאלתי היא כזו - האם בניית מתחם לולים עצום (34 דונם) במקום נוף שדות פתוח במרחק של 150 מטר משורת הבתים הראשונה ובמצב טופוגרפי בו הלולים נראים באופן מלא מן הבתים כיוון שהבתים גבוהים מן הלולים (מעבר לפגיעות נוספות כגון מטרדי ריח רעש אור וחיות בר) עשויה להביא לירידת ערך הבית ואם כן באיזה סדרי גודל (אחוזים) ? הכוונה היא כמובן לא לאחוזים מדויקיים אלא לאומדן כללי\טווח ירידת ערך. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד חיים מסילתי

נראה שכן. ירידת הערך יכולה להיבחן גם במסגרת ס' 197 לחוק התכנון והבניה וגם במסגרת נזיקית. על מנת לעמוד על גובה הנזק יש לפנות למומחה סביבתי ואז, על בסיס חוות דעת שלו, לכמת שמאית הפגיעה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שמאי מקרקעין