יעל

בעיה בגרמושקה בדירה למכירה

הצענו למכירה את הדירה שלנו שנקנתה כדין (באמצעות משכנתא) קונה רציני שהתעניין בדירה הזמין שמאי פרטי כדי לברר אם הוא יכול לקבל משכנתא. לפני כשלושים שנה (הרבה לפני שקנינו אותה) פיצל בעל הדירה את הדירה שלנו והוציא ממנה דירה נוספת קטנה. הוא עדכן את ההפרדה בטאבו ובגרמושקה (בכניסה של הדירה שלנו) והכל נעשה כחוק. אבל השמאי שהגיע השבוע טען שבגרמושקה של הכניסות לידנו (יש שלוש כניסות בבנין שלנו. אנחנו באמצע) לא עודכן השינוי ז"א רואים מהצד שהדירה שלנו לא מחולקת וזה לא תואם טאבו ולכן אי אפשר לקבל משכנתא על הדירה. זה מוזר לנו בהתחשב בעובדה שאחנו קיבלנו משכנתא ובעלת הדירה הקודמת ג"כ קיבלה משכנתא בלי שום איזכור לבעיה. התייעצנו עם עו"ד מנוסה שעבר על השרטוטים וקבע חד משמעית שאין בעיה עם הדירה. עכשיו אנחנו תקועים עם נכס ביד שאף אחד לא יקנה (מי קונה דירה בלי משכנתא ומי קונה דירה עם בעיה???) האם אכן יש בעיה בדירה? האם אפשר להביא שמאי אחר או לערער על הקביעה הזו? תודה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד חיים מסילתי

קבעו עם השמאי פגישת יעוץ. הוא יסביר לכם את עניין ואת המשמעות!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שמאי מקרקעין