אפרים

תיאום הכנסות ישראל וחו"ל

שלום רב למנהל הפורום, אני יועץ עצמאי בעל הכנסות בישראל ונכנסה לי עבודה חדשה לייעוץ באירופה. אשמח להכוונה ראשונית או טיפ כיצד לתאם מס במצבים אלו? אלפי דולרים בחודש הכנסה עתידית חדשה מהייעוץ באירופה. תודה רבה

עו"ד ורו"ח יוסי ישועה

אפרים שלום, בכדי לתכנן ולהיערך בצורה מיטבית למצב יש לבחון לעומק הנסיבות הספציפיות, לרבות- מספר הימים שתשהה בחו"ל לצורך מתן השירות, המדינות בהן יינתן השירות, סוג השירות, סוג הלקוחות, האם יש קשר בין הלקוחות בחו"ל ללקוחות בישראל, מי יהיה מעורב במתן השירות וכיוצא בזה. בעיקרון, יש לתת התייחסות לשני היבטים עיקריים - מס הכנסה - בהתאם לגובה ההכנסות, ניתן לשקול מעבר לפעילות באמצעות חברה, כך שהרווחים ימוסו במס חברות בלבד (כיום 25%), כל עוד לא נמשכו כדיבידנד. בנסיבות המתאימות, ניתן לשקול פעילות באמצעות חברה זרה. מס ערך מוסף - לאור העובדה שמדובר בייעוץ בחו"ל, יש לבחון אם ניתן לסווג את השירותים הניתנים על ידך, כשירותים החייבים במע"מ בשיעור אפס, בהתאם לחוק מע"מ. במידה וכן, המשמעות היא כי לא ישולם מע"מ על השירותים, וניתן יהיה לדרוש מע"מ תשומות שהוצאו לצורך מתן השירותים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייצוג ברשויות המס