יורם

הסכם שלום בית וצוואה

אשתי רוצה להתגרש אבל הצעתי לה שנלך ליועץ. היועץ המליץ לנו שנעשה הסכם שלום בית ולחילופין גירושין. אשתי מסכימה לחזור לשלום בית בתנאי שאני אתקן את הצוואה שלי ואני קצת מתלבט, והיא רוצה להכניס סעיף בקשר לזה להסכם. מה לדעתך כדאי לעשות והאם זה אפשרי?

עו"ד הילה בורנשטיין

יורם שלום, הדרישה של אשתך בעניין הצוואה נשמעת קצת תמוהה ואפשר שמעידה כי אשתך אינה באמת מעוניינת בשלום בית אמיתי. צוואה אמורה לבטא את רצונו האמיתי של המצווה כאשר זכותו של המצווה לשנות את צוואתו בכל עת שיחפוץ בכך וללא כל הגבלה. לא ברור לי משאלתך איזה סעיף מבקשת אשתך להכניס להסכם? אם מדובר בסעיף שאמור לכפות עליך דבר מה בעניין הצוואה או למנוע ממך שינוי כלשהו בצוואה בעתיד - מדובר בסעיף שאין לו כל תוקף משפטי ואשר לא ניתן להכלילו בהסכם.