אבנר

האם משלמים מזונות גבוהים כאשר מסרבים לשלום בית?

שלום, הגשתי תביעת גירושין לאחר 22 שנות נישואין. אשתי מסרבת להתגרש ורוצה שלום בית וטוענת שאם לא אסכים לשלום בית אשלם מזונות גבוהים מאד. רציתי לדעת האם זה נכון או שהיא סתם מאיימת עליי כדי שאשאר איתה?

עו"ד הילה בורנשטיין

אבנר שלום, לא פרטת האם כוונתך למזונות ילדים או למזונות אישה. באשר למזונות ילדים - אין קשר בין גובה מזונות הילדים לבין רצונך או אי רצונך בשלום בית. לגבי מזונות אישה- סירובך לשלום בית עלול להביא לחיובך במזונות אישה (או שלא- תלוי בנסיבות) אך שוב, גובה המזונות אינו נגזרת של מידת ההסכמה או הסירוב אלא של רמת החיים אליה הורגלה אשתך. א

אבנר

למה כוונתך תלוי בנסיבות? מה משלמים גם מזונות לאישה לא רק מזונות לילדים?

עו"ד הילה בורנשטיין

קיימים מצבים בהם בית הדין קובע מזונות לאישה עד למתן הגט.