משה

כמה זמן נהוג לנסות שלום בית ומה הוא כולל?

אני ואשתי הגענו להסכמה בבית משפט לנסות שלום בית ולבטל את תביעת הגירושין שלי ותביעת המזונות שלה.. לא הגדרנו כמה זמן ננסה הליך של שלום בית ומה בדיוק נעשה בו. רציתי לדעת כמה זמן נהוג לנסות שלום בית? ומה נהוג לכלול בשלום בית? האם יועץ נישואין הוא חובה בהליך של שלום בית? מי מחליט ששלום הבית לא הצליח? תודה, משה

עו"ד הילה בורנשטיין

משה שלום, אין זמן כלשהו שהינו מחייב לעניין ניסיון לשלום בית, יחד עם זאת ברור שניסיון של שבועיים אינו נראה רציני ודרושים לפחות מספר חודשים על מנת לבסס החלטה סופית. אין חובה לפנות ליועץ נישואין - אך מומלץ משתי סיבות: א. יכול להיות שיהיה לכם קשה להתגבר לבד על הפערים (עובדה שהובילה להגשת התביעות) ב. גם אם הניסיון ייכשל, טיפול אצל יועץ נישואין יביא להתרשמות בית הדין כי אכן עשיתם את מירב המאמצים לשלום בית. חלק מן הזוגות בוחרים להכין הסכם שלום בית ולחילופין גירושין - בעת זו כאשר הינם ברוח טובה. כל אחד מן הצדדים או שניהם גם יחד יכולים להחליט כי שלום הבית נכשל. שיהיה בהצלחה