אנונימית

עד מתי בית הדין יעדיף שלום בית מזוייף?

הגשתי תביעת גירושין נגד בעלי לפני יותר משנה. בעלי ביקש שלום בית כבר מספר פעמים והסכמתי אך בכל פעם זה מתפוצץ. בעלי לא רוצה באמת שלום בית ונראה שהוא רוצה לטרטר אותי. חזרנו לבית הדין שוב ושוב והוא ממשיך לבקש שלום בית. כעת אני מסרבת. מתי בית הדין יבין שבעלי לא רציני ויאפשר לי להתגרש? האם העובדה שהסכמתי לשלום בית בהתחלה פועלת כעת לרעתי?

עו"ד הילה בורנשטיין

אנונימית שלום, מאחר ואת זו שהגשת את תביעת הגירושין, הסכמתך לשלום בית עלולה לפגוע בך ולסבך את התיק- במקרים מסוימים. כדאי שתציגי לבית הדין את התמונה המלאה על התנהלותו של בעלך המלמדת על כך שהוא אינו באמת מעוניין בשלום בית. בכל מקרה זכותך לעמוד על רצונך בגירושין ואינך מחוייבת להסכים לשלום בית, אך יכולות להיות לכך השלכות מאוד לא רצויות ועל כן מומלץ להתייעץ בדחיפות עם עו"ד המתמחה בתחום על מנת שלא ייגרם לך נזק נוסף. בהצלחה