בני

חלוקת ירושה בהסכם שלום בית

אשתי הגישה תביעת גירושין ברבני (בלי עורך דין) ואני בקשתי שלום בית. המליצו לנו שאם חוזרים לשלום בית חשוב לעשות הסכם שלום בית וגירושין. אנחנו מסכימים על רוב הדברים אבל הבעיה שאשתי רוצה שבהסכם נחלק ביננו גם את הבית שקבלתי בירושה מסבא שלי ז"ל לפני ארבע שנים בערך, בגלל שעד עכשיו קבלנו משם שכירות שעזרה לנו להוצאות השוטפות של הבית. היא אומרת שבגלל שקבלתי את הבית בתקופה שהיינו נשואים מגיע לה חצי, חוץ מזה שהיא שמעה שאם שתפתי אותה בשכירות אז מגיע לה הבית. אני לא מוכן שהבית רשום רק על שמי ותמיד היה ברור שהבית הזה הוא רק שלי. ההסכם תקוע וגם החיים שלנו ואנחנו לא חוזרים לשלום בית בגלל הויכוח על הבית. רציתי לדעת מי צודק והאם באמת מגיע לאשתי חצי מהבית אם נתגרש?

עו"ד הילה בורנשטיין

בני שלום, ירושה מהווה חריג לחוק יחסי ממון, כלומר ירושה אינה מתחלקת בין הצדדים במקרה של גירושין ושייכת רק לצד שקבל את הירושה (מלבד במקרים חריגים שנקבעו בפסיקה). אני ממליצה לך לקבל ייעוץ מקצועי פרטני מעו"ד המתמחה בגירושין על מנת לבחון את כל הנסיבות הנוגעות לעניינך ולוודא את מצבה המשפטי האמיתי של דירת הירושה. בהצלחה