דניאלה

הסכם שלום בית, האם יש חוק התיישנות על ההסכם?

במהלך רצון לגירושים, בניסיון נוסף להצלת הנישואים, עשינו, בעלי ואני, הסכם שלום בית ע"י עורך דין, שבו צויין כי זה ניסיון לשנתיים, אך מאז עברו כמעט 7 שנים, האם יש חוק התיישנות להסכם? האם עלי לחדש שוב את ההסכם?

עו"ד הילה בורנשטיין

דניאלה שלום, יש לבחון את הניסוח המדוייק בהסכם. בכל מקרה- לא מדובר בהתיישנות אלא יש לבחון האם קיימים תנאים בהסכם המגבילים את תקופת ההסכם או מתייחסים לפרק זמן ספציפי בלבד. כמו כן לא ברור משאלתך האם נקבע בהסכם מה קורה לאחר שנתיים ? משאלתך אני מבינה כי המשכתם בחיים המשותפים בעקבות ניסיון שלום הבית- ועל כן קיימת אפשרות סבירה כי יש צורך בהסכם חדש. אני מציעה לך לגשת עם העתק מן ההסכם להתייעצות פרטנית. בהצלחה