איציק

ביטול עסקת מתקן מים דירתי

שלום רב, לפני מספר ימים ביצעתי עסקה טלפונית מול חברה שמספקת לצרכן מתקני מים ביתיים. המתקן המדובר בעסקה הוא מסנן מים ביתי "אסמוזה הפוכה" - פילטר מים אשר מסנן את המים ומוציאם מברז יעודי על השיש. ביצעתי עסקה ע"ס 79 ש"ח לחודש למשך 36 חודשים שכללה בין היתר את עלות המתקן, סננים להחלפה במשך התקופה, אחריות וכמובן התקנה ע"י טכנאי מוסמך. לאחר כיומיים הגיע לביתי טכנאי להתקנה. הצבעתי לטכנאי על המיקום בשיש, בדירה שאני שוכר, שיראה שכבר יש שם חור וכנראה היה פעם מתקן דומה בדירה. הטכנאי החל בעבודה, והתקין ברז יעודי על השיש עם צינור אשר מתחבר למערכת המים של הבית ועדיין לא חיבר את מערכת הפילטרים התחתונה. לאחר כחצי שעה עבודה, הטכנאי מודיע לנו שלחץ המים בדירה איננו מספיק על מנת לחבר את המערכת ולכן עומדת בפנינו אפשרות לרגוש משאבה חשמלית להגברת לחץ. שאלתי מדוע הלחץ קטן והוא אמר שכנראה בגלל שאנו גרים בקומה 3 בבניין. לא רציתי להתקין משאבה חשמלית בגלל חוסר היכולת להשתמש במכשיר בשבת שזו אחת הסיבות שהזמנתי את המתקן הזה ולא בר מים אחר. הטכנאי אמר שאין לו עוד מה לעשות וקיפל את ציודו. אמרנו לו (אני ואבי שבא לעזור ב"עין מקצועית") שיקח הברז שהתקין כי אין לנו בו שימוש והוא אינו מחובר לכלום וזה אמר מצידו שאין לו מה לעשות בזה לאחר שהתקין. איש המכירות של החברה היה איתי בקשר בהודעות טלפוניות והציע שאקח בחינם מתקן מים ללא עלות נוספת שעומד על השיש או אפשרות לקבל ללא עלות את המשאבה. הסברתי לו שמתקן על השיש לא בא בחשבון מבחינתנו ומשאבה גם לא וביקשתי לבטל את העסקה. למחרת איש המכירות כתב לי שחבל לבטל את העסקה ושאני יחויב ב 350 ש"ח על הגעת הטכנאי והברז שהותקן והושאר. אמקתי לו שאינני זקוק לברז ושביקשתי מהטכנאי שיקח אותו והוא סרב, כמו כן כתבתי לו שלא מקובל עלי חיוב שכזה בביטול הסעקה. איש המכירות כתב לי "על מה בעצם כן מקובל חיוב?" כתבתי לו שמקובל חיוב על עסקה שיצאה לפועל ולא על כזו שהתבטלה, ובטח שלא באשמתי. הוא כתב לי בחזרה "האם לחץ המים בדירה זו אשמתה של החברה?" כאן עצרתי את ההתכתבות וביקשתי שישוחח איתי למחרת בטלפון. האם אני אכן צריך לשלם את הסכום הנ"ל עבור עסקה כזו שהתבטלה בגלל גורם שלא באשמתי? האם הטכנאי לא יכל לבדוק מלכתחילה את לחץ המים בדירה, במיוחד אם הוא מקצועי וראה שהדירה נמצאת בקומה גבוהה (קומה אחרונה)? תודה רבה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הראל לפידות

לצערי שהייתי בחו"ל ולא יכולתי לענות לשאלתך בכל מקרה אינני מכיר את החוזה בינכם ככלל אם לא נכתבה שם הסתיגות לגבי מצבים מעין אלה , אז הצדק איתך ואינך צריך לשלם. יתכן שכתבו שם הסתייגות, ואז יש בעיה . יש לקרוא את חוזה ההתקשרות בינכם הראל לפידות , עו"ד ונוטריון

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צרכנות