אחינועם

הכנה לקראת אי אפשרות לשלם את המשכנתא

שלום רב לפני 4 שנים לקחנו משכנתא ל25 שנה הקרובות שנינו עבדנו עד שפיטרו את בעלי לפני 5 חודשים. עד עכשיו הצלחנו לעמוד בתשלום אבל זה מתחיל להיות קשה. בעלי מחפש עבודה כל הזמן אבל בגלל גילו כנראה הוא לא מוצא עבודה בקלות. איך נוכל להכין את עצמנו למצב שבו גם בעוד 5 חודשים נחיה מהמשכורת שלי וקצת עזרה מההורים. מה נוכל לעשות כדי לא להגיע למצב של איבוד הדירה? תודה מראש

עו"ד שולמית שנקלר

אחינועם שלום, לדעתי אתם צריכים לפנות לבנק להבהיר את המצב ולבקש גרייס (דחייה בתשלום החזרי ההלוואה לתקופה מסוימת) עד שמצבו של בעלך יתייצב. ברור שאסור שתפגרו החזרי ההלוואה ברציפות שולשה חודשים וחמור מכך שישה חודשים - פיגור בהחזרי ההלוואה שאינו מתואם עם הבנק יגרור לפתיחה בהליכי מימוש. בדרך כלל ביטול הליכי המימוש מחייב גיוס ממזומן בגובה מחצית החוב בפיגור והתחייבות לפרוע את יתרת החוב בפיגור תוך שישה חודשים. אתם מופנים לסרטוני טיפים שם אני מתייחסת בהרחבה מהם דרכי הפעולה העומדות בפניכם: https://www.youtube.com/watch?v=rREtdWv5rbw שולמית שנקלר, עו"ד ורו"ח

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מסורבי משכנתא