ערבה

ביטול חתימה על ערבות שנתתי לפני מס' שנים

שלום אני חתומה כערבה על משכנתא של אחותי ובעלה שבחודשים האחרונים מתקשים לשלם את התשלום. מה יקרה לי אם הם לא יוכלו להחזיר את התשלומים והחוב ייגרר ויתצטבר? אם ארצה לקחת משכנתא בעצמי האם עצם החתימה על ערבות תמנע מבנקים לתת לי משכנתא? איך אני יוצאת מערבות זו?

עו"ד שולמית שנקלר

ערבה שלום, כאשר הלווים נקלעים לקשיים בהחזרי ההלוואה הבנק רשאי לנקוט בהליכים למכירת דירת המגורים המשועבדת להחזר ההלוואה (אם נצברים שישה פיגורים בהחזרי ההלוואה). אם נותר חוב לאחר מכירת הבית אזי הבנק יפעל לגביית החוב מול אחותך ובעלה ולאחר שימצה עמם את ההליכים הוא יגיש נגדך תביעה על יתרת החוב. מדובר במצב מסוכן, כי ברוב המקרים הדירה נמכרת במחיר מופחת וריבית הפיגורים המתווספת לחוב בתוספת העלויות הכרוכות בניהול כינוס הנכסים עלולות להותיר חוב אותו תדרשי לפעול. על כן אני מציעה לך להיכנס למעורבות בעניין הפיגורים כבר בשלב זה. אני מפנה אותך לסרטוני יו-טיוב שפרסמתי באתר האיטרנט שלי - יש בהם מידע רב בנוגע להתנהלות נכונה של אחותך, להתנהלות נכונה של אחותך יש השלכות לקיומו או אי קיומו של חוב אותו תדרשי את לפרוע. אסור להקל ראש בפיגורים - לאחר שנפתח תיק הוצאה לפועל למימוש דירת המגורים קשה מאוד להחזיר את הגלגל לאחור, ולכן יש לפעול עכשיו ומיד כדי להימנע מפתיחת תיק הוצאה לפועל, פרטים נוספים באתר www.sch-law.co.il שולמית שנקלר, עו"ד ורו"ח

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מסורבי משכנתא