סימה

הוצאה לפועל בנק משכנתאות בכינוס נכסים

בתי גרושה עם הסכם ממון. המשכנתא רשומה על שני בני הזוג. בהסכם, הגרוש מתחייב לשלם את המשכנתא במלואה גם את החלק של האשה.למשך 15 שנה עד לסיומה .המצב כרגע חוב של חמישים אלף להוצאה לפועל עד לחודש ספט 2015 הכונס רשאי למכור .עד כה בתי לא פנתה להוצאה לפועל לממש את הסכם הממון ולא לבטוח לאומי מתוך תקווה והתחשבות במצבו מעורר הרחמים , שכן הוא עצמאי קבלן משנה לבניין . העבודה שלו נעצרה ומתנהל מאבק משפטי , יש כסף אצל הנאמן בבית משפט ועדיין אין פסק דין כל פעם יש דחייה . במידה והמצב הזה יימשך הוא רוצה להכריז על פשיטת רגל. הוא מוכן להתחייב שהבית יימכר שבתי תקבל את כל הכסף. ר, אני {אמא של האשה) פניתי לאמא שלו שגם תעזור בגיוס מחלק של הכסף, לא הגיבה. שאלתי, אם אני אתן עשרים אלף להוצאה לפועל, יש מצב שהכונס יסכים לדחות לעוד שלושה חודשים נוספים על מנת שאנחנו נמכור לבד? אני אשה בת 65 שעדיין עובדת בניקיון כדי להמשיך לחיות בכבוד וגם את הכסף הזה, אני לווה מהבנק בבקשה דחוף תשובה.

עו"ד ורו"ח שולמית שנקלר

סימה שלום, הסכם שנחתם בין בני זוג אינו מחייב את הבנק. כאשר יש פיגור בחוב הבנק רשאי למכור את הבית. במכירת הבית באמצעות כונס נכסים עלול להיגרם נזק כספי משמעותי. ראשית הבית עלול להימכר במחיר מופחת וכן יש עלויות כינוס (לרבות שכר טרחת עו"ד) שעלולות להגיע למאות אלפי ש"ח (תלוי בערכות הכספי של הבית). לפיכך, בתך צריכה לשקול שתי אפשרויות - האחת לשלם בעצמה את החזרי ההלוואה, והשנייה, למכור את הבית בעצמה וכך להשיא את התמורה בגין הבית ולהפחית את עלויות כינוס הנכסים. במקרה של מכירת הבית עולה שאלת דיור החלוף לו היא זכאית. בכל מקרה עליה לפעול מהר ולא להמתין. מומלץ להיעזר בשרותיו של עו"ד המכיר את התחום. הינך מופנה לסדרת סרטונים הנוגעים להתנהלות מול כונס נכסים שהועלו על ידי ביו טיוב: סרטון שני: קבלתם הודעת אזהרה https://www.youtube.com/watch?v=IkK0zZB_tVk סרטו שלישי: כיצד עליכם לפעול לאחר שנפתחו נגדכם הליכי מימוש https://www.youtube.com/watch?v=8ez1ShQjG8g סרטון רביעי: מכירה עצמית של דירת המגורים https://www.youtube.com/watch?v=6tRblYkuang סרטון חמישי: הזכות לדיור חלוף https://www.youtube.com/watch?v=_DgpVwpghPE שולמית שנקלר, עו"ד ורו"ח - 04-8662344

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מסורבי משכנתא