בני

פירוד וכספים

שלום, אשתי ואני מעוניינים להיפרד. אנחנו שוכרים דירה באיזור יחסית יקר וכנגד משכירים דירה בבעלות שלנו. אני נושא בשכירות על הדירה בה אנחנו גרים ובכל ההוצאות הנלוות. אשתי לא עובדת. אני מעוניין לצאת מהדירה לדירה שבבעלותנו. אשתי טוענת שאני צריך לשלפ לה על כך מחצית מהשכירות. האם הדבר נכון ?

עו"ד גיל בר-זהר

היי בני, אם הבנתי נכון את דבריך, אתה מבקש לפנות את הדיירים מהדירה המושכרת ולעבור לגור בה בעצמך. אם אתה תישא בדמי השכירות של הדירה השכורה, כך שאשתך תוסיף להתגורר בדירה שבבעלותכם, אינני רואה מקום כי תשלם לה דמי שכירות. עם זאת ועל מנת לתת לך יעוץ מקצועי יותר, עלי לקבל פרטים נוספים. גיל בר-זהר, עו"ד

בני

אנחנו גרים כולם כעת בדירה שכורה. אני, אשתי ושני הילדים. אני משלם לבעל הבית מדי חודש שכירות. אשתי נכון לעכשיו לא עובדת. בקרבת מקום יש לנו דירה בבעלותנו. הדירה כעת ריקה. אני מעוניין להיכנס לגור בה. האם אני צריך לשלם לאשתי מחצית מסכום השכירות ?